Inloggen

Winkelwagen is leeg

Geen artikelen

Parfum Center

Guerlain Jicky Extrait de Parfum 30ml Parfum Spray

Guerlain Jicky Extrait de Parfum 30ml Parfum Spray

Normale prijs: € 324,89

Speciale prijs: € 249,95

  • In voorraad

  • U bespaart 23%

Eigenschappen

Merk
Inhoud 30 ml
Parfumtype Parfum
Guerlain Jicky Extrait de Parfum 30ml Parfum Spray

In 1889 creëert Aimé Guerlain zijn eerste meesterwerk Jicky. Het wordt meteen gekwalificeerd als "het eerste moderne parfum". Complex, het is ook de eerste unisex geur in de parfumerie. Het markeert het begin van een emotionele parfumerie die niet langer de geur van bloemen probeert te kopiëren, maar eerder emoties probeert op te wekken.

Guerlain Jicky; contrastrijk, dynamisch, verrassend

Jicky staat tussen een chypre- en een oriëntaals parfum en ontwikkelt een frisse en aromatische topnoot met accenten van lavendel, bergamot en rozemarijn om samen te bloeien in een het hart van roos en jasmijn. De houtachtige eindnoot met een vleugje tonkaboon en vanille brengt zachtheid en karakter aan deze oudere onder de moderne parfums. Jicky werd in 1889 gecreëerd. Het is een klassieke geur en, ondanks de leeftijd, is het tijdloos en nog steeds erg modern.

Waarom de naam Jicky? Aimé Guerlain bewaarde de liefdevolle herinnering aan een jongedame, genaamd Jicky aan wie hij eer betoonde met één van zijn mooiste reukwerken. Toevallig was het verkleinwoord van zijn neef, Jacques, ook Jicky.
Jicky wordt aangeboden in de legendarische flacon met "omgekeerd hart". Het werd in 1912 door George Chevalier voorgesteld als de kwintessens van vrouwelijkheid: subtiele combinatie van lijnen en rondingen, ronde en harmonieuze schouders, een gebeitelde dop in de vorm van een omgekeerd hart.

Top : Rozemarijn, Mandarijn, Bergamot, Citroen
Hart : Tonkaboon, Lavendel, Liswortel, Basilicum, Jasmijn
Basis: Kruiden, Leder, Sandelhout, Amber, Benzoë, Vanille, Braziliaanse rozenhout
Meer informatie