Inloggen

Winkelwagen is leeg

Geen artikelen

Parfum Center

Parfumgroepen

Parfums kunnen worden onderverdeeld in verschillende (hoofd) parfumgroepen. Hierin kunt u zich oriënteren, in wat voor soort parfum u zoekt.

 

frisse parfum groepen Parfumcenter.nl

Frisse parfum groepen

Frisse parfums bestaan dikwijls uit aromatische-, citrusachtige-, aquatische-, groene- en/of fruitige aroma's. Frisse parfums worden gekenmerkt door hun frisheid en lichtheid, ze worden als puur, verfrissend en opwekkend ervaren en zorgen voor een verfrissend gevoel en een genuanceerde textuur in parfums. 
Binnen deze parfumgroep bevinden zich veel verfrissende lente-en zomergeuren, maar natuurlijk ook allerlei klassieke en moderne, trendy parfums. Bij parfumcenter bent u aan het juiste adres voor een uitgebreid assortiment frisse geuren. Lees meer >

 

Florale parfum groepen Parfumcenter.nl

Florale parfum groepen

De florale familie is het meest populair van alle parfumgroepen en vangt een breed scala aan geuren, van kristallijne etudes van één enkele bloem (" soliflore"), tot complexe symfonieën die weelderige boeketten vastleggen. Florale parfums zijn doorgaans versierd met noten zoals jasmijn, pioenroos, gardenia, tuberoos, lelietje van dalen, magnolia, mimosa, etc.
Parfumeurs kunnen hun creativiteit de vrije loop laten, door het verrijken van florale noten met groene, aldehyde, fruitige of kruidige nuances.
De florale noot met haar natuurlijke aroma is één van de meest gebruikte in damesparfums. Lees meer >

 

Orientaalse parfum groepen Parfumcenter.nl

Orientaalse parfum groepen

De oriëntaalse familie is exotisch en suggestief, er wordt gebruik gemaakt van sensuele oriëntaalse harsen, weelderig rijke bloemen, warme vanille en zachte musk. De geuren in deze familie hebben een onvergetelijk aura, spectaculair en complex.
De oriëntaalse parfumgroep kan worden onderverdeeld in: Floraal Oriëntaals, Zacht Oriëntaals, Oriëntaals en Houtachtig Oriëntaals.
Oriëntaalse geuren komen 's avonds of in de winter het best tot hun recht, vanwege hun vaak rijke en krachtige aroma's.
Geurnoten die veel in Oriëntaalse geuren voorkomen zijn: vanille, kaneel, sandelhout, musk, amber en exotische bloemen.  Lees meer >

 

Houtachtige parfum groepen ParfumCenter.nl

Houtachtige parfum groepen

Weelderige, warme composities met houtachtige noten in het hart van de geur worden geaccentueerd met houtachtige noten in de basis. Warm, mysterieus sandelhout, droger en scherper ceder en vetiver, harsachtige en zwoele exotische variëteiten gaan meestal gepaard met aromatische- en citrusachtige noten. 
De afgelopen jaren hebben parfumeurs de houtachtige noten herontdekt, dus is het zinvol om ze te onderscheiden van de mosachtige(Chypre)- en de droge houtgeuren.
Klassieke houtachtige parfums worden gedomineerd door harmonieën van cederhout, patchouli, grenen, sandelhout en vetiver, maar een nieuw palet van exotische houtachtige noten, dikwijls met headspace technologie gekloond, heeft meer creativiteit gestimuleerd in deze parfumgroep.Lees meer >

 

 

 

Deze parfumgroepen zijn elk weer onderverdeeld in groepen met de geurnoten (van de ingredienten) die in de parfum aanwezig zijn. U vindt hierdoor nog makkelijker de geur die bij u past ! U kunt nu parfums en eau de toilettes vinden, die ingredienten bevatten of gelijksoortig zijn aan geuren die u welgevallig zijn.

Meer informatie