Zonnebrandcrème

Producten 1-12 van 48

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 48

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Zonnebrandcrème biedt een effectieve bescherming van uw huid tegen zonnestralen. Het gevaar van de zon is dat het UV-straling uitstraalt, dit kan de huid ernstig beschadigen. Zonnestralen kunnen diep in de huid doordringen en verbranding, rimpels, huidvlekken en zelfs huidkanker veroorzaken. De crème zorgt ervoor dat je huid minder snel verbrandt en veroudert. Smeer jezelf daarom altijd in met zonnebrandcrème als je de zon ingaat, om schade te voorkomen.

Zonnebrandcrème gezicht

Ga je de deur uit? Gebruik dan altijd een zonnebrandcrème op je gezicht! Of het nou zonnig is of bewolkt, er is altijd straling van de zon aanwezig. Om verstopte poriën en puistjes te voorkomen, gebruik je een zonnebrandcrème speciaal voor je gezicht. Deze crème is minder vet en heeft een fijnere structuur. Hierdoor gaat je huid niet glimmen en trekt het sneller in. Direct na het aanbrengen beschermt een zonnebrandcrème uw gezicht en behoud je een stralende huid!

Goede zonnebrandcrème

Het verschilt per persoon wat een goede zonnebrandcrème is. Dit is namelijk afhankelijk van uw huidtype. Op de verpakking van de crème staat altijd de Sun Protection Factor (SPF) vermeld, dit geeft aan hoeveel UV-straling wordt geabsorbeerd en gereflecteerd. Hoe lichter je huid, hoe hoger de beschermingsfactor moet zijn voor optimale bescherming tegen zonnestralen. Goede zonnebrandcrèmes zijn er bij ParfumCenter onder andere van Lancaster, Clinique en Shiseido.

Zonnebrandcrème donkere huid

Ongeacht je huidskleur moet je de huid beschermen tegen UV-straling van de zon. Een zonnebrandcrème voor de donkere huid is streeploos en laat geen witte waas achter. Mensen met een donkere huid hebben van zichzelf een ‘natuurlijke zonbescherming’ van ongeveer SPF 15, doordat de huid meer melanine bevat. Verbranding zal minder snel voorkomen, maar dit kan zeker wel ontstaan. Gebruik daarom ook een zonnebrandcrème voor een donkere huid.

Wat is goede zonnebrandcrème?

Een goede zonnebrandcrème is afhankelijk van een aantal factoren, namelijk: je huidtype, hoeveelheid zonnebrandcrème die je aanbrengt, het tijdstip en de locatie. Onafhankelijk van deze factoren wordt vaak aangeraden om minstens een SPF van 30 of hoger te gebruiken.

Hoe lang blijft zonnebrandcrème goed?

Zonnebrandcrème is beperkt houdbaar, omdat de factor na opening vermindert. Na het openen blijft zonnebrandcrème ongeveer twee jaar houdbaar als je dit op de voorgeschreven manier bewaart. De houdbaarheid van de zonnebrandcrème staat altijd aangegeven op de verpakking.

Waarop letten bij zonnebrandcrème?

Gebruik minstens factor 30 en smeer jezelf elke twee uur in bij een zonnige dag. Smeer daarnaast jezelf altijd opnieuw in na het zwemmen, ook als de zonnebrandcrème waterproof is. Smeer ook plekken in zoals je oren, lippen en voeten. Gebruik tenslotte bij kinderen minimaal factor 30, ongeacht het huidtype.

Welke factor zonnebrandcrème?

Welke factor zonnebrandcrème je nodig hebt, is afhankelijk van je huidtype:

  • Huidtype 1: verbrandt zeer snel, gebruik SPF 50.
  • Huidtype 2: verbrandt snel, gebruik SPF 20-30.
  • Huidtype 3: verbrandt niet snel, gebruik SPF 15.
  • Huidtype 4: verbrandt bijna nooit, gebruik SPF 10-15.

 

Copyright © 2024 ParfumCenter.nl. All rights reserved.