Lentegeuren Heren

Een nieuw seizoen, een nieuwe lente, een nieuwe geur! Na de koude winterdagen kijken we uit naar de eerste zonnestralen en vooral naar de geur van de lente! Hoog tijd dus om de zware winterparfums tot november uit de badkamer te verbannen en plaats te maken - voor de beste lentegeuren voor mannen 2024. Wij laten je in onze galerij zien wat er dit jaar nieuw is op de markt en welke parfums je zeker moet proberen.

Meer informatie

Producten 1-12 van 127

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 127

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat zijn lentegeuren?

Terwijl we ons in de winter graag wikkelen in warme, houtachtige parfums die uitstekend zijn om de winterdip te bestrijden, gaan we in de lente voor lichtheid. Een typische lentegeur boeit daarom met een combinatie van aquatische, frisse, fruitige, florale of citrusachtige noten. Ook hier geldt de uitzondering op de regel, want veel voorjaarsgeuren kunnen niet zonder kruidige accenten. Voorjaarsgeuren voor mannen moeten over het algemeen lichter en frisser zijn dan geuren voor de winter of de herfst. Hier zijn enkele van de beste lentegeuren voor mannen:

• Frisse geuren: Frisse geuren die doen denken aan schone, frisse lucht zijn perfect voor de lente. Geuren met citrusnoten zoals bergamot, citroen, mandarijn of grapefruit zijn erg populair. Kruiden zoals munt of basilicum kunnen ook worden gebruikt.

• Florale geuren: Bloemengeuren met noten van jasmijn, roos of lavendel zijn ook erg populair voor de lente. Deze geuren zijn vaak licht en verfrissend en zijn goed om overdag te dragen.

• Houtachtige geuren: Houtachtige geuren met noten van cederhout, sandelhout of vetiver kunnen ook geschikt zijn voor de lente. Ze zijn vaak wat zwaarder dan frisse of florale geuren en zijn goed voor de avond of speciale gelegenheden.

• Aquatische geuren: Watergeuren die doen denken aan de oceaan of de zee zijn ook populair in het voorjaar. Deze geuren bevatten vaak noten van zout water, zeewier of andere maritieme elementen. (Lees hier: Val op met deze geurinnovaties).

Welk parfum voor de lente?

Enkele populaire lentegeuren voor mannen zijn Acqua di Gio van Giorgio Armani, Light Blue van Dolce & Gabbana, Acqua di Parma Colonia of Un Jardin Sur le Nil van Hermès. Er zijn echter nog veel meer opties op de markt om uit te proberen om de perfecte lentegeur voor elke man te vinden. 

Copyright © 2024 ParfumCenter.nl. All rights reserved.