Inloggen

Winkelwagen is leeg

Geen artikelen

Parfum Center

Escentric Molecules Escentric 02 30ml eau de toilette spray

Escentric Molecules Escentric 02 30ml eau de toilette spray

Normale prijs: € 85,00

Speciale prijs: € 54,95

  • In voorraad

  • U bespaart 35%

Eigenschappen

Merk
Inhoud 30 ml
Parfumtype Eau de toilette
Escentric Molecules Escentric 02 30ml eau de toilette spray

Escentric Molecules 02 viert de frisse en sensuele resonantie van natuur-identiek ambroxan in twee verschillende parfums, Escentric 02, een formule en Molecule 02, een molecuul.
Ambroxan heeft een subtiele sensuele kwaliteit met een stralende, langdurige drydown. Het is een kristal met een chemische structuur identiek aan het ambrox afkomstig van amber. Eeuwenlang was amber misschien wel het meest gewaardeerde ingrediënt in de parfumerie. Het is een wat mysterieuze stof uitgestoten door de cachalot of potvis, dat alleen haar fijne aroma verkrijgt na een lange rijping, drijvend in de oceaan. Ambergris wordt tegenwoordig zelden gevonden, en het 'amber' in een modern parfum zal een in een lab gemaakt equivalent van een aantal van de aroma-moleculen die deel uitmaken van de geur zijn. Verreweg de beste van deze is het natuuridentieke molecuul, ambroxan.
Ambergris werd altijd gewaardeerd vanwege haar verfijning evenals haar sensualiteit. Deze kwaliteit blijft in ambroxan. "Het heeft een frisse bijna minerale kwaliteit," zegt parfumeur Geza Schoen, "die blijft hangen in de drydown." Ambroxan werd in1950 geïsoleerd uit plantaardige bronnen.
Escentric 02 bevat een ongeëvenaarde concentratie ambroxan (13,5%), ontwikkeld in een formule om haar minerale noot te versterken met hedione (groene jasmijnknop), een 'gin-tonic' akkoord, "en een hint van de Oostenrijkse limonade genaamd Almdudler". Schoen beschrijft het uiteindelijke effect als "super-langdurige frisheid in de drydown, samen met een subtiele sensualiteit. '
Meer informatie