Inloggen

Winkelwagen is leeg

Geen artikelen

Parfum Center

Escentric Molecules Escentric 03 100ml eau de toilette spray

Escentric Molecules Escentric 03 100ml eau de toilette spray

Normale prijs: € 150,00

Speciale prijs: € 129,95

  • In voorraad

  • U bespaart 13%

Eigenschappen

Merk
Inhoud 100 ml
Parfumtype Eau de toilette
Escentric Molecules Escentric 03 100ml eau de toilette spray

Escentric Molecules 03 viert Vetiveryl Acetaat, een hybride molecuul van natuurlijke wortel + synthetisch, in twee verschillende parfums, Escentric 03 en Molecule 03.
Vetiveryl Acetaat is een fractie vetiverolie, gedestilleerd uit de wortels van een Indiase grassoort, dat dan wordt "gekruist" met azijnzuur om de bittere en leerachtige aspecten van de wortel te verwijderen. Het resultaat is een elegant en verfijnd molecuul met het houtachtige, licht grasachtige karakter van vetiver, maar veel soepeler en zachter. "Het brengt ook het grapefruit tintje in Vetiver", zegt Geza Schoen, "het geeft een meer uitgesproken bitter-frisse topnoot."
Escentric 03 richt zich op Vetiveryl Acetate in een formule die hulde brengt aan de drie wortels gebruikt in de parfumerie: vetiver, gember en iris, die wordt gewonnen uit de wortels van de Florentijnse iris. "Ik wilde dat Escentric 03 de geur impressies van deze wortels uit zou dragen", zegt Geza Schoen, "en laten zien hoe ze met elkaar harmoniseren."
Gember domineert de topnoot, die levendig, groen en kruidig is met limoenschil en groene peper. Het hart is rijk, fluweelzachte iris met Egyptische jasmijn en thee noten. De drydown benadrukt de donkergroene houtachtige kwaliteiten van vetiver, samen met sandelhout, ceder, zachte balsems en musk.
De algemene indruk is kruidig maar fris met warme balsemieke ondertonen, zoals een traditionele chypre. Het is sensueel zonder zoetheid, dat iets van een Schoen signatuur is.
Meer informatie