Inloggen

Winkelwagen is leeg

Geen artikelen

Parfum Center

Escentric Molecules Escentric 05 100ml eau de toilette spray

Escentric Molecules Escentric 05 100ml eau de toilette spray

Normale prijs: € 150,00

Speciale prijs: € 89,95

  • Niet in voorraad

  • U bespaart 40%

Eigenschappen

Merk
Inhoud 100 ml
Parfumtype Eau de toilette
Escentric Molecules Escentric 05 100ml eau de toilette spray

De formule voor de Escentric geur wordt altijd gedreven door het karakter van de Molecule.

“Molecule 05, cashmeran, is droog, stralend, warm en houtachtig met een onverwacht vleugje dennenhars.
Dat bracht me op het idee om een ​​ander soort zomergeur te creëren. Ik wilde opwekken hoe het was om aan zee te zijn, maar niet door de gebruikelijke mariene noten te gebruiken, die ik te kunstmatig vind. In plaats daarvan wilde ik de ervaring nabootsen van het vertoeven op een eiland in de Middellandse Zee, zoals het eiland waar ik zoveel zomers heb doorgebracht. Wat je opvalt als je het pad vanaf de zee oploopt, is hoe de hitte planten en bomen verandert, ze worden droog, harsachtig en aromatisch.

De topnoot van Escentric 05 is heel eenvoudig: bergamot om het licht te houden, en sinaasappel, een ingrediënt met een emotionele toon, helder en vrolijk. Het weerspiegelt de sinaasappelboomgaarden die dit eiland bedekken. Laurier en rozemarijn zijn typische mediterrane planten met een kruidige frisheid, jeneverbes brengt een kruidige tonaliteit en cipres is een zéér droog, pikant hout.

De drydown heeft twee klassieke mediterrane ingrediënten, cistus labdanum en mastiek. Mastiek is een hars die wordt geproduceerd door een kleine boom die vooral in de buurt van de zee groeit. Het heeft de zuivere scherpe geur van pas afgesneden takken. Cistus is een kleine plant die overal in het Middellandse Zeegebied groeit. Het heeft een zoete, leerachtige, balsemieke kwaliteit waar ik van hou. En natuurlijk is er ongeveer 15% cashmeran - wat de geur zijn dennenachtige warmte geeft.

Ik heb ook een subtiele vijg geïntroduceerd, zowel de bitterheid van de bladeren als de rijpheid van het fruit. Er moesten vijgen in, want er staat een vijgenboom bij ons huis op het eiland. Vijg voelt authentiek aan op de plek, het doet me denken aan het geluk van de zomer aan zee.” GEZA SCHOEN
Escentric 05 van Escentric Molecules is een geur voor vrouwen en mannen en werd in 2020 uitgebracht. De neus achter deze geur is Geza Schoen.

Top : Jeneverbes, Bergamot, Rozemarijn, Sinaasappel, Laurier, Vijgeblad, Vijg en Basilicum;
Hart : Cipres, Hedione, Iris, Fresia en Jasmijn;
Basis : Cashmeran, Iso E Super, Ambroxan, Mastiek, Musk en Labdanum.
Meer informatie