Molinard

Molinard is een in 1849 in Grasse opgericht Frans parfumhuis. Deze regio in zuid-frankrijk wordt beschouwd als de geboorteplaats van de moderne parfumindustrie. Molinard is één van de oudste familiebedrijven met een ononderbroken bestaan​​ en is zelfs tot op heden een volledig familiebedrijf.

Molinard biedt een scala aan onvergelijkbare parfums, die een moderniteit met respect voor een traditie, gekoppeld aan meer dan 160 jaar geschiedenis in de selectie van geuren tonen. De productie van de essences en flacons zijn eigen aan het huis van Molinard.

Meer informatie

11 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

11 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Molinard vervaardigde oorspronkelijk Eaux de Fleurs (bloem-geurende wateren) en Eaux de Cologne en verkocht ze in hun kleine winkel in het centrum van Grasse. In 1860 kreeg Molinard de aandacht met twee nieuwe parfums-"Jasmin" en "Rose." Beiden werden in elegante kristallen flessen geïntroduceerd, ontworpen en geproduceerd door Baccarat. Dezelfde strategie werd later gebruikt voor de parfums "Mimosa" en "Violette." Versies van drie van deze soliflore geuren worden nog steeds geproduceerd door Molinard. In 1900 breidde Molinard uit met de aankoop van een door Gustave Eiffel ontworpen oude parfumfabriek, wat tegenwoordig nog steeds het hoodfdkwartier is. 1921 was een belangrijk jaar voor het huis, Molinard creëerde twee parfums die nog steeds populair zijn: Habanita Eau de Parfum en Concreta solid perfume, 's werelds eerste vaste parfum. De 160ste verjaardag van dit gewaardeerde huis werd in 2009 gevierd met de lancering van een speciaal parfum; 160 eau de parfum, een florale geur met zowel klassieke als moderne accenten.
Copyright © 2024 ParfumCenter.nl. All rights reserved.