Inloggen

Winkelwagen is leeg

Geen artikelen

Parfum Center

Florale geuren

Bloemen spelen natuurlijk een belangrijke rol in de florale geurfamilie, maar ze slagen erin om in bijna alle parfumcomposities door te dringen, van het lichtste eau de cologne tot het meest weelderige oriëntaalse parfum, zelfs in sommige mannelijke geuren. Ze spelen met name een intrigerende rol in florale oriëntaalse (floriëntaalse) composities, waar ze het helderst schijnen te midden van de rijkdom van materialen van oriëntaalse afkomst.
Interessant is dat twee van de bekendste (en meest geliefde) florale noten, jasmijn en roos, van oudsher in het hart van bijna elke geurcreatie aanwezig zijn: ze zijn de funderingsstenen van de parfumerie. In echte florale geuren worden deze noten geaccentueerd, maar glinsteren onder de oppervlakte van andere families, roos en jasmijn zijn daar ook vaak te vinden en houden de creatie bij elkaar, zelfs als ze niet waarneembaar zijn.
Van de banaan topnoot van ylang-ylang, de wijn nuances in verse rozen en het poeder- en amandel-achtige karakter van heliotroop, tot aan de kamfer-achtige kwaliteit van vers geplukte tuberoos, helemaal tot aan de abrikozengeur van osmanthus, de citroenachtige aanrakingen van magnolia en de karamel facetten van lavendel, bloemen kunnen verrassende kanten tonen die nooit ophouden om niet alleen insecten te fascineren, maar zeker ook de mens. Meer informatie
Florale geuren

504 artikel(en)

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5